Analiză fiscală în sectorul HORECA: Posibile ajustări după evaluarea toamnei

Premierul a clarificat zilele trecute că nu există discuții privind o majorare generală a taxei pe valoarea adăugată. Singura excepție menționată în cadrul negocierilor guvernamentale a vizat sectorul hotelier, restaurantelor și agențiilor de catering (HORECA), care a păstrat cota de TVA de 11%. S-a stabilit însă că va urma o evaluare amănunțită în luna octombrie a acestui an, pentru a analiza evoluția încasărilor fiscale în acest segment.

Conform declarațiilor oficiale, dacă colectarea la buget nu va înregistra progrese semnificative, se va lua în calcul o eventuală majorare a cotei de TVA, dar strict în domeniul HORECA. În schimb, dacă rezultatele se dovedesc pozitive, se va menține actuala cotă.

Premierul a subliniat că abordarea sa este una realistă și responsabilă, încercând să gestioneze cu transparență situația fiscală. Perioada următoare, estimată la aproximase șase luni, va fi una de constrângere și ajustare, necesară pentru stabilizarea economică și pregătirea terenului pentru viitoarele etape de creștere.